Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2011 08:49 - Корените на нацизма
Автор: selskicar Категория: История   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
2



Началото на нацизма и расизма не е свързано в Германия. Митът за арийската раса се ражда в Англия и Франция, които са колониални страни и търсят идеина основа на имериалистическите си претенции за власт над нисшите, непълноценните народи.
Англичаните заимстват от преданията на древните арии, племена завладели Индия преди около 3500 години.
В основата на расистката идеология се появяват мистични елементи заимствани от масони и илюминати.
Масоните са конспиративна организация бореща се за власт на едрата буржоазия.
В основата на мистичните им идеи заляга учението на гностиците. Масоните обявяват, че служат на "архитекта на света" отговарящ на гностическия Демиур или дявола, тъй като гностиците вярват, подобно н адруги секти че материалния свят е създаден и управляван от дявола.
Връзките на масоните с юдаизма не са случайни. Според вярването на гностиците и съответно на масоните старозаветния библейски бог е Демиурга, дявола, създател и владетел на този свят.
Масоните се обявяват за зидари служещи на "архитекта на света" в строежа на света, тоест в преустройството на света. Това просто е е тяхната версия на феодална църква, която се обявява са пазител на "наложения от бога" ред на феодализма и "поставените от бога" феодали и монарси. Така докато църквата, феодалите и монарсите се обявявали за служители и наместници на бога на земята, масоните пък се обявавали за служители на Демиурга архитект. Просто по онова време властта прибягвала до божествена санкция за узаконяването си. Докато феодалите се позовавали на християнския бог, масоните или едрата буржоазия се позовали на дявола.
Илюминатите също се основавали на гностицизма. Първоначално те били гностически секти борещи се за власт. Имали разнороден състав от феодали, буржоа и дори свещеници.
По-късно Адам Вайсхаупт, бивш йезуит, реформира илюминатите по подобие на масоните и йезуитите. Той обявавя ръководителите на илюминатите за въплъщения или за потомци на архонтите - помощниците на Демиурга, дявола, от гностическата митология.
"Редът на Любовта" пък заема от йезуитите, църквата.
Расистите, феновете на арийската раса, създават свое илюминатско движение. Те се позовават не само на юдео-християнската митология, а и на арийската митология. Така те ползват преданията за девите, боговете на ариите, като на митическа висша раса свързана с арийците. Идентифицират девите с дяволите от юдаизма и християнството като така раситите оправатват враждата на арийската раса със семитската(евреите). Те обаче пропускат, съвсем умишлено, че девите(дейви) са обявени за дяволи първо от иранците зороастийци, а после персийско-зороастийските митове са заимсвани и възприети от юдаизма. По-късно християните пък ги заимсват от юдаизма, но и директно от зороастизма.
Превъзходството на арийската раса в мистичния расизъм се обяснявало с връзката на ариите с девите, като те се явявали техни потомци или творения.
Идеята за чисто расово общество или за върховенство на арийската раса, като нисшите раси са само роби  се приема от митологията на древните арии свързана със завладяването на Индия и чернокожите даса.
Хитлер също приел някои от тези мистични елементи като свастиката, която е древноарийски символ. Хитлер създава своята националсоциалистическапрартия в качеството си на агент на военното контраразунаване, което следяло, но и манипулирало настоенията сред обществото.Зад нацизма стоели висшите военни и едрите капиталисти, кръговете управляващи Германия.
Нацизмът донякъде бил реакция на демократизацията при Ваймарската република и загубата на властта от пруската военна аристокрация. Не случайно евреиски равини
обявяват кайзер Вилхелм за потомък на Амалика(т.е.враг на евреите). Вероятно сваленият след ПСВ император е стоял зад този заговор за създаване на нацизма, в който виждал реванш за поражението и падането си от власт.



Тагове:   Хитлер,   нацизъм,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: selskicar
Категория: История
Прочетен: 54960
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031